" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Μετά το Πάσχα η… Μεγάλη Εβδομάδα στη Βουλή, το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο!

 

«Κόλαση» θα επικρατήσει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς προ των πυλών βρίσκονται κρίσιμα νομοσχέδια με μεγάλο πολιτικό βάρος, που έχουν ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πριν καν περάσουν το κοινοβουλευτικό κατώφλι.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης έχει -αν μη τι άλλο- τη τιμητική του. 

Ο λόγος για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, που έχει τεθεί σε διαβούλευση και κατατίθεται εντός των επόμενων εβδομάδων στη Βουλή, με το υπουργείο Ανάπτυξης να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι με τις ρυθμίσεις «προωθούνται ο εκσυγχρονισμός στη διαδικασία αδειοδότησης, στη δραστηριοποίηση και προώθηση των προϊόντων στις υπαίθριες αγορές, η επαγγελματικοποίηση του κλάδου και η ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων που εντείνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δραστηριοποιούμενων».

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνεί, με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των συμφερόντων του λιανεμπορίου, αλλάζοντας άρδην τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών. 

Η δε Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε πως η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris