" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ 2018

Eκατοντάδες εκθέτες προβάλλουν τα προϊόντα τους στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της ομώνυμης εκκλησίας.

Την 1η Σεπτεμβρίου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας και, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου που θα διαρκέσει, περιμένει – όπως κάθε χρόνο – χιλιάδες επισκέπτες από τη Χαλκιδική και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, oι πάγκοι των εμπόρων ήδη έχουν στηθεί και για άλλη μία χρονιά η εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατοίκων και επισκεπτών του νομού.





Οι εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, πραγματοποιούνται καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και χορωδιών, της Χαλκιδικής και όχι μόνο, αλλά και συναυλίες.

Έτσι, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, μετά την Περιφορά Ιεράς Εικόνας Αγίου Μάμαντος και την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, στις 21.00 θα ξεκινήσουν στο χώρο της ΕΠΟΚΑΜ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τις Χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μάμαντος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου “Νέα Άσσα” και τη Χορωδία Κρήνης Χαλκιδικής.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 8.00 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 11.00 το καλωσόρισμα των προσκυνητών και επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ. Στις 21.00 θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μάμαντος και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαίφυτου "Πυρσός".

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του Νίκου Ζωϊδάκη και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το βράδυ της Τρίτης 4 του μηνός με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μάμαντος (χοροί από Κωνσταντινούπολη) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφου (χοροί από την Καππαδοκία).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris