" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Εμποροπανήγυρη Στυμφαλίας !! Ένας θεσμός που καλά κρατεί !!!

 Στην πανέμορφη ορεινή Στυμφαλία της Κορινθίας εορτάζεται κάθε χρόνο η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα λειτουργεί το πανηγύρι που φέτος θα κρατήσει από τις 9 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Στο χώρο έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια ένα πανέμορφο εκκλησάκι αφιερωμένο στην εορτή του Σταυρού.




Τα παλιά τα χρόνια η παραδοσιακή αυτή ζωοπανήγυρη συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου και ήταν γνωστή ως ζωοπανήγυρη στα Κιόνια. 
Η ζωοπανήγυρη μετά από τόσα χρόνια εξελίχτηκε σε εμποροπανήγυρη που δίνει την ευκαιρία σε |δεκάδες μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να στήσουν τους πάγκους τους επί επτά μέρες με κάθε είδος, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, λευκά είδη, ξηροί καρποί,  είδη λαϊκής τέχνης, λουκουμάδες και χιλιάδες.
Στη φετινή εμποροπανήγυρη η μεγάλη προσέλευση μικροπωλητών(σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά πάει για sold out) θα γίνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου μιας και ο μεγάλος όγκος αυτών θα εργάζεται στην εμποροπανήγυρη του Λουτρακίου, η οποία και λαμβάνει χώρα από την Τετάρτη 06 έως και το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου και τελείται ενόψει του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Γιάτρισσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris