" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Λάρισα:Αναζητούν την ασφαλιστική ενημερότητα για τις ανανεώσεις αδειών στις λαϊκές αγορές

Θέματα προκύπτουν για τους παραγωγούς και μικροπωλητές των λαϊκών αγορών και στη Λάρισα, καθώς η διαδικασία ανανέωσης των αδειών τους απαιτεί και την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ωστόσο τα χρωστούμενα προς το Δημόσιο εμποδίζουν την εξασφάλιση των ενημεροτήτων, με πολλούς πωλητές να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός λαϊκών αγορών από το νέο έτος.

Σύμφωνα και με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών οι μικροπωλητές και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα πρέπει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2017 να ανανεώσουν τις άδειές τους, καταθέτοντας μεταξύ άλλων τόσο φορολογική όσο και ασφαλιστική ενημερότητα. «Ο ΟΑΕΕ όμως ζητά πολλά λεφτά. Το κράτος ουσιαστικά μας παίρνει το 86% του εισοδήματός μας. Πως να περισσέψουν χρήματα; Είχαμε πει από την αρχή ότι δεν αρκούσαν οι 100 δόσεις και ότι χρειαζόμαστε 150 τουλάχιστον» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των μικροπωλητών λαϊκών αγορών Λάρισας, Γιάννης Ποτούλης, συμπληρώνοντας ότι είναι άδικο να χρειάζονται τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, από τη στιγμή που πολλοί άλλοι επαγγελματίες και έμποροι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. «Φυσικά αν υπάρξει πρόβλημα με συναδέλφους δεν θα τους αφήσουμε έτσι. Είναι θέμα επιβίωσης» υπογραμμίζει παράλληλα.

Την ίδια στιγμή, και ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών, Δημήτρης Πούρικας συμπληρώνει ότι υπάρχει θέμα και με αρκετούς από τους δικούς του συναδέλφους. «Αν εξαφανιστούν και οι παραγωγοί, πως θα έχουν προϊόντα οι μικροπωλητές να διαθέσουν;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει τι θα γίνει αν οι 100 και πλέον παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών στη Λάρισα χάσουν τις άδειές τους, χωρίς να μπορούν ν- αποκλείσουν οι άδειες και τα δικαιώματα παρουσίας στις λαϊκές αγορές να περάσουν στα χέρια... λίγων. Πάντως οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, και ζητούν ουσιαστικές πρεμβάσεις και λύσεις για να μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Χρυσόστομος Τρίμμης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris