" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ρόδος:Οι μικροπωλητές του Νεωρίου θα εγκατασταθούν σε άλλο σημείο

Η μεταφορά των μικροπωλητών από το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το Νεώριο σε άλλο σημείο της πόλεως, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Η σχετική εισήγηση μαζί με τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί από τους μηχανικούς του Δήμου και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργο Κακούλη έχουν υποβληθεί ήδη στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

« Είχα συνεργασία με το δήμαρχο για τη χωροθέτηση των πάγκων που ανήκουν σε μικροπωλητές που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στο πάρκο απέναντι από το Νεώριο. Είμαστε αποφασισμένοι να ευπρεπίσουμε την περιοχή και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που τόσο ταλαιπωρήθηκαν στα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας.
«Βούληση μας είναι να βάλουμε τάξη στην περιοχή και να τακτοποιήσουμε και τους μικροπωλητές σε σημείο που θα τους επιτρέπει να εργάζονται καλά», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών είναι αποφασισμένος να θέσει σε ισχύ από το προσεχές καλοκαίρι και τον κανονισμό λειτουργίας της Νέα Αγοράς.
«Ο κανονισμός είχε τεθεί σε διαβούλευση το 2015. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Η σχετική εισήγηση θα κατατεθεί για έγκριση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι να βάλουμε τάξη», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να υπάρχει περισσότερη τάξη και στη Μεσαιωνική Πόλη το επόμενο καλοκαίρι.
Για το λόγο αυτό ο κ. Κακούλης θα έχει συνάντηση στις αρχές Φεβρουαρίου, το αργότερο, με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης.
«Στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλη θα συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Ο κ. Κακούλης είπε ακόμα πως θα είναι πιο αυστηρά φέτος τα κριτήρια για την χορήγηση αδειών για την τοποθέτηση εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων στη Μεσαιωνική Πόλη.
«Θα γίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες πιο αυστηροί στο θέμα της χορήγησης αδειών για τους κοινόχρηστους χώρους. Θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η συμπεριφορά των επιχειρηματιών. Όσοι δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ή καταστρατηγούσαν τους κανονισμούς θα δυσκολευθούν πάρα πολύ να λάβουν άδειες», τόνισε ο κ. Κακούλης.
Σε ερώτηση αν θα αυξηθούν τα τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους ο κ. Κακούλης δήλωσε πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Τα τουριστικά λεωφορεία
θα σταθμεύουν κοντά
στα Παλαιά Σφαγεία
Στόχος του αντιδημάρχου Πολεοδομικών Εφαρμογών είναι να αλλάξει ο χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων το επόμενο καλοκαίρι.
«Δεν μπορεί τα τουριστικά λεωφορεία να σταθμεύουν περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης (κοντά στο λιμάνι στην περιοχή Κολόνα). Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και θα διαμορφωθεί χώρος για να παρκάρουν κοντά στα Παλαιά Σφαγεία. Έτσι δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία τη θερινή περίοδο», τόνισε ο κ. Κακούλης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris