" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Δελτίο τύπου γαι την νέα τροπολογία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:<< Τροποποίηση του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο-άρθρο 16>>

Το Συνδικάτο μικροπωλητών και εμπόρων παζαριών Ελλάδος, ως Δευτεροβάθμιος Συνδικαλιστικός Φορέας, με αφορμή την σημερινή ψήφιση στην βουλή των ελλήνων του άρθρου 16, μέρος του οποίου τροποποιεί τον τρόπο συμμετοχής μας στις Εμποροπανηγύρεις , θεωρεί ύψιστο χρέος του να καταδικάσει την νέα τροπολογία που ορίζει την ΄΄κλήρωση΄΄ ως τον μόνο τρόπο συμμετοχής μας, για κατάληψη των θέσεων εργασίας μας.
Το Συνδικάτο μας βέβαιο για την δικαίωσή του, εναντιωμένο στην άτοπη ψήφιση του ως άνω νόμου και κατόπιν της δημοσίευσής του, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την κατάργησή του.
Θα ήταν πρέπον εκ μέρους μας να ευχαριστήσουμε την βουλευτή Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έδωσε βάση στο υποβληθέν αίτημά μας και με την παρέμβαση του Γ. Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Τραγάκη, τροποποιείται εν μέρει ο νόμος δίδοντας συμμετοχή στις Εμποροπανηγύρεις σε ποσοστό 70% στους συναδέλφους μας, που ασκούν ως κύριο βιοποριστικό αυτού του υπαιθρίου εμπόρου και το υπόλοιπο της τάξεως του 30% στους εμπόρους (καταστηματάρχες και εμπόρους λαϊκών αγορών-πλην Ν.Α. Αθηνών- Πειραιώς και Θεσ/νίκης).
Για τους λόγους που μας επιτρέπουν να προσφύγουμε νομικά κατά της κλήρωσης-ντροπής, έχοντας έννομο συμφέρον και μέχρι την δικαίωσή μας, το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος, θα προβεί σε νόμιμες διαμαρτυρίες διαρκείας, για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη
΄΄ κλήρωση – ντροπή ΄΄ σε όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.


Γραφείο Προέδρου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος
Αριθ. Πρωτ. Εξερχ. 39/18-06-2009

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris